Home > Nyheter > Store bedrifter

Store bedrifter

June 16th, 2015

Alle store bedrifter og foretak startet ut fra akkurat samme sted – en ide, et håp og en vilje til å lykkes. Selv om mange bedrifter starter ut med en solid investering, er det en høy sjanse for å gå under i løpet av de første årene. Det er nemlig i starten at de sterke skilles fra de svake. De som klarer seg igjennom den vanskelige oppstartfasen, er dømt til å lykkes. Kommer man seg forbi de første store hindrene, er veien til toppen rimelig kort.

Markedskonseptet Finn.no ble en kjempesuksess

Finn.no fungerer etter et veldig enkelt konsept – en markedsplass på nettet der man kunne kjøpe og selge alt mulig, uansett hva man måtte ønske. Finn.no ble kåret til Norges beste arbeidsplass, og dette er en av hovedgrunnene til deres suksess. Nå om dagen er Finn.no det naturlige stedet å gå til om man vil gjøre seg unna med «skrotet» i garasjen. De har dog også utviklet andre seksjoner på nettstedet, inkludert muligheten til å søke jobb, finne malere og elektrikere, selge og kjøpe bil, samt mye annet.

Spillgiganten Betsson får gode omtaler

Så har man Betsson, en av de største spillportalene på nettet. Der kan man spille på hundrevis av spilleautomater, sette seg foran et blackjack- eller rulett-bord, spille baccarat, tippe på all mulig sport og spille poker mot andre mennesker på nettet. Betsson er et svensk selskap som ble stiftet i 2001 og vokste i utrolig raskt tempo. Også Betsson sørger for at alle ansatte er lykkelige, noe som har slått ut i utallige positive omtaler, spesielt når det kommer til kundeservicen og brukervennligheten.

Telenor – en gigant etter norske forhold

Blant statlige selskap er Telenor et godt eksempel på gjennomtenkt organisering. Med over trettitre tusen ansatte verden rundt er dette et gigantisk, børsnotert selskap med enorme inntekter. De har gjort flere dristige kjøp som til syvende og sist har vært positive, enda et tegn på gjennomtenkte beslutninger.

Store bedrifter har mye til felles, selv om de styres ulikt og har ulike fokus. Organiseringen må være på topp, og de ansatte må alle føle at det er en viktig del av noe større enn dem selv. De foretakene som lykkes med å bygge et alle tiders team, vil nå veldig langt. Mange gode eksempler på vellykkede foretak finnes der ute, både i det private og statlige selskap.

Categories: Nyheter Tags: