Home > Nyheter > Pokerloven i endring

Pokerloven i endring

May 20th, 2015

2015 så den første endringen av pokerlovgivningen i Norge, i retning mot mer legalisering. Poker som spill har vært lovlig hele tiden, så klart, men kun som selskapsspill der man spiller om fyrstikker eller knapper.

Selvsagt har dette vært en lovgivning som har vært vanskelig å overholde, så den første delen av endringen tar for seg selskapsspilling av poker. Fra 2015 vil det nå for opptil 10 venner, altså uorganisert selskap, være lovlig å spille poker med et innskudd på opptil 1000 kr per person.

Endringer vedrørende arrangementet poker-NM

Den andre delen av endringen gir pokerspillere i Norge en like stor grunn til juble: Nå er det åpnet for at et poker-NM kan bli organisert og spilt i Norge for første gang i historien. Hittil har poker-NM vært holdt i Dublin, noe som naturligvis har gjort det vanskeligere for mange å bli med. Et lokalt NM kan gjøre det enklere for gode pokerspillere som ikke nødvendigvis spiller poker på heltid å kunne konkurrere.

Den første organisasjonen som er valgt til å organisere NM er Blodkreftforeningen, som vant tillatelsen i en loddtrekning mellom de og en annen organisasjon. Vårt første NM vil bli arrangert av den anerkjente pokerturneringsarrangøren Global Poker Tours, som står bak storturneringer som EPT, APPT og NAPT.

En utfordring å skaffe sponsorer

Det gjenstår å se hvordan lovgivingen rundt sponsorer i slike arrangementer blir, ettersom reklame for de mest populære nettkasinoene som Betsafe, som forøvrig er Felix Stephensens sponsor, fremdeles er strengt regulert. I gratisarrangementer, som har vært den eneste organiserte formen for poker så langt, har all reklame vært strengt forbudt, så det blir spennende å se om NM vil forandre på disse retningslinjene, og hvordan arrangementet kommer til å foregå generelt.

Forutsetningen for at NM skal kunne holdes i Norge er også at organisasjonen bak turneringen ikke kan få ta ut et ubegrenset overskudd og må være et lotterivennlig tiltak – og i Norge betyr dette en veldedig organisasjon.

Categories: Nyheter Tags: