Home > Nyheter > Norsk katastrofefilm kan få stor suksess i USA

Norsk katastrofefilm kan få stor suksess i USA

September 18th, 2015

Det er ikke lenge siden den norske katastrofefilmen Bølgen hadde premiere på kinoer her hjemme, og nå har det akkurat vært budkrig om denne filmen i USA. Dette landet er som kjent svært glad i å lage katastrofefilmer, og det er derfor stort at en norsk film skal vises på amerikanske kinoer for et publikum som er svært begeistret for denne sjangeren.

Det er det velrenommerte selskapet Magnolia som fikk kjøpt distribusjonsrettighetene til filmen, og den får sin USA-premiere mest sannsynlig i begynnelsen av neste år. Dette er en stor mulighet for norsk filmproduksjon, og ikke minst for hovedrolleinnehavere Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp, som vil få stor eksponering for både bransjen og publikum.

Men visste du at filmen er basert på virkelige hendelser? Tafjordulykka i 1934 førte til at 40 mennesker mistet livet. Det var 3 millioner kubikk med stein som løsnet fra fjellet Langhammeren og raste 730 meter ned i fjorden. Raset førte til en flodbølge som på det høyeste var hele 64 meter. Dette skjedde om natten, så det var dessverre ingen som bodde i nærheten av Langhammeren som klarte komme seg unna.

Categories: Nyheter Tags: